Rekrytointiprosessi eli Finalyn raamit hakijakokemuksellemme

Rekrytointiamme kuvaavat aidot kohtaamiset, äärirehellisyys ja aitous sekä intohimo tuottaa asiakkaillemme uudistuvaa sekä näkemyksellistä talousjohtajuutta. Ennen muuta haluamme, että rekrytointiprosessimme tuo tämän esiin. Silloin sinusta ja meistä tulee parhain ’match’, näin uskomme.

Pähkinänkuoressa etenemme näin:

yhteydenotto – keskustelu – taloustehtävä – keskustelu – työtarjous – työsopimus (sähköinen allekirjoitus)

Yhteydenotto voi olla ’inbound’ tai ’outbound’ eli olet joko ollut itse suoraan yhteydessä meihin (kanavasta tai tavasta riippumatta; LinkedIn, puhelu, avoin hakemus tms.) tai me olemme olleet yhteydessä sinuun, koska vaikutat osaavalta ja innostavalta tekijältä. Haemme ja keskustelemme potentiaalisten tekijöiden kanssa koko ajan, joten hyvin matalalla kynnyksellä saa ja kannattaa olla yhteydessä, mikäli CFO-konsultin tehtävät asiakasyrityksissä kiinnostavat sinua.

Työtehtävät ja roolisi asiakasyrityksissämme

Tuotamme talousjohdon palvelua asiakasyrityksillemme ulkoistettuna. Sinulla on asiakkainasi kahdesta viiteen PK- ja/start up -yritystä eri toimialoilta ja mahdollisesti hieman eri kokoluokissa. Tulevaisuuden mallintaminen ja liiketoiminnan kumppanuus, arjen helpottaminen, on tärkein työsi. Se on myös keskeisin ero kirjanpitoon ja kirjanpitäjään/taloushallinnon konsulttiin, joka kokoaa yhteen menneen tekemisen. Vastaat taloushallinnon organisoinnista ja järjestämisessä asiakasyrityksissä, ja toimit mahdollisesti hallituksen sihteerinä ja osana johtoryhmää. Olet osa-aikainen tekijä, jolla on hands on -tuntuma ja tehtävät hallussa asiakasyritysten tarpeet huomioiden. Yleisimmät sidosryhmät yrityksissä ovat toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja liiketoiminnan ’johto’ henkilökunnan lisäksi. Tämä kokemus, jota asiakkaille tuotat, on kertynyt vuosien monipuolisesta taloushallinnon tekemisestä. Talousjohtajana olet osa asiakasyritystä, ja tärkein tehtäväsi on organisoida taloustoiminnot parhaalla mahdollisella tavalla.

Työtehtävät vaihtelevat, vaikka toki taloushallinnossa yleisesti on samoja perusfundamentteja löytyy yrityksestä ja ajankohdasta toiseen. Siitä edelleen, sinun on aidosti viihdyttävä erilaisissa, vaihtelevissa tilanteissa ja kyettävä priorisoimaan tekemistäsi. Uskallat, haluat ja osaat haastaa positiivisesti tekemistä asiakkaillamme.

Talous yhdistää numerot ja ihmiset – tämä on vahvuutesi. Johdat toimintaa, ja kykenet silti hands on -otteella ratkaisemaan asiakkaillemme parhaita käytäntöjä ja ratkaisuja vaikkapa tilitoimiston valintatilanteessa tai rahoitusneuvotteluissa.

Rekrytoinnin eteneminen

  1. Vapaamuotoinen keskustelu tehtävästä. Tämä on noin puolen tunnin läpikäynti ja tutustuminen puolin ja toisin – puhelimessa, etäkahveilla tai muussa joustavassa tilanteessa ja paikassa. Keskustelumme päätteeksi sovimme, kumpi palaa asiaan ja milloin. Tämä keskustelu voi päättyä myös siihen, että toteamme yhdessä, ettei tämä ole sopiva hetki keskustella yhteistyöstä pidemmälle. Joka tapauksessa, keskustelulla on ratkaisu. Ps. Jos lupaat itse palata asiaan, teethän sen?
  2. Molemminpuolisen kiinnostuksen herättyä etenemme case-tehtävään (taloustehtävä). Tässä vaiheessa käymme läpi ammatillisen osaamisesi ydintä. Tehtävän voi tehdä etänä, ja siihen on syytä varata keskeytyksetöntä, rauhallista työaikaa.
  3. Seuraavaksi puramme case-tehtävän ja keskustelemme laajemman tiimin kanssa syvällisemmin tutustuaksemme toisiimme puolin ja toisin. Tämä tapaaminen on toimistollamme, ja siihen osallistuvat Finalyn perustajaosakkaat (Anne, Juha ja Sampsa).
  4. Tämän vaiheen jälkeen palaute tulee meiltä aina suullisesti, vaikka yhteistyö ei alkaisikaan.
  5. Tehdäänkö työtarjous? Seuraavaksi etenemme konkretiaan ja toivottavasti meistä tulee kollegoita.
  6. Työsopimus allekirjoitetaan sähköisesti ja perehdytys alkaa.

Lähetitkö meille avoimen hakemuksen?

Toimimme hyvin samoin periaattein tässäkin tapauksessa eli katsot kohdat ja eteneminen yltä.

Kuinka kysymyksiisi vastataan?

Vastaamme sähköposteihin ja puheluihin, asiaa sujuvoittaaksesi voit jättää toki lisäksi soittopyynnön tekstarilla. Erillisiä soittoaikoja ei ole määritelty ja jos olemme ”varattuja”, palaamme siis asiaan. Tälle sivulle on pyritty kokoamaan lisäksi vastauksia tähän mennessä tyypillisempiin kysymyksiin. Kaikki, jotka lähettävät hakemuksen, saavat yhteydenoton myös pikimmiten.

Palaute annetaan niin pian kuin mahdollista. Rekrytointi on todella hauskaa ja kivaa työtä. Toivomme kuitenkin, että ymmärrät sen, ettei kysymykseesi välttämättä vastata 24/7 online; mekin lepäämme välillä ja autamme asiakkaitamme itse. Ellet kuule meistä yhtään mitään missään kanavassa viikkoon, kerro se meille! Selvitetään syy, miksi reaktiotamme ei ole millään tavoin kuulunut. Tätä työtä tekee ihminen ”käsityönä”, ja virheitä toisinaan sattuu. Välillä järjestelmät lisäksi kenkkuilevat. Siksi on hyvä muistaa, että joskus sattuu erehdyksiä. Pyrimme luonnollisesti ilmoittamaan, mikäli rekrytointiprosessi viivästyisi force majeure -tyyppisestä syystä.

Periaatteet: Emme lupaa kuuta taivaalta, ellei se pidä paikkaansa – liioittelu ei kuulu rekrytointiprosessiin. Haluamme välttyä yllätyksiltä puolin ja toisin – rehellisyys toimii aina. Rekrytointiprosessimme edellyttää molempien osapuolten aktiivista ja oma-aloitteista vastuunottoa.

Lopuksi: Haluamme antaa rehellisen kuvan yrityksen kulttuurista ja työympäristöstä. Olemme uusi yritys, ja osa asioista (aika monikin), ovat vielä kesken, keskeneräisiä ja muotoutumassa. Tämä on meistä vahvuus. Pääset mukaan toteuttamaan ainutlaatuista kasvutarinaa! Sen vuoksi ratkaisuja haetaan välillä lennosta. Kysy itseltäsi, motivoiko juuri sinua tulla mukaan rakentamaan näkyvämpää ja avointa talousjohdon kulttuuria kanssamme?