Yritys, onko aika ulkoistaa talouden johtaminen?

Ulkoistettu talousjohtaja toimii kustannustehokkaasti

Ulkoistettu talousjohtaja voi keskittyä toteuttamaan asiakkaille vain ne palvelut, jotka ovat olennaisimmat. Et maksa turhasta, ja saat asiantuntemusta, joka tuo aitoa lisäarvoa yrityksellesi. Palvelumme sopii erityisesti pienehköille ja keskisuurille yrityksille, joilta puuttuu talousfunktio. Haluamme ottaa vastuun koko talousprosessista ja vapauttaa erityisesti yrityksen johdon (toimitusjohtajan) aikaa keskittyä olennaiseen. Tuomme talouskulttuurin yritykseesi, ja haastamme yrityksiä miettimään liiketoimintapäätöksiä talouden näkökulmasta. Autamme esimerkiksi asiakasyritysten hinnoittelussa ja tulevaisuusskenaarioissa.

3 hyvää syytä ulkoistaa talousjohtaja

Asiantuntemusta, josta on lisäarvoa

Tuomme talouskulttuurin asiakasyrityksiimme. Haastamme yrityksiä miettimään liiketoimintapäätöksiä talouden näkökulmasta.

Ehdit itse keskittyä olennaiseen

Otamme vastuun koko talousprosessista, samalla vapauttaen erityisesti yrityksen johdon aikaa keskittyä olennaiseen. Autamme myös asiakasyritystemme hinnoittelussa ja tulevaisuusskenaarioissa (budjetointi, ennustaminen ja seuranta) sekä raportoinnissa.

Et maksa turhasta

Ulkoistettu talousjohtaja keskittyy toteuttamaan vain ne asiat, jotka ovat olennaisimmat.

"Olemme olemassa, jotta ihmiset voivat rakastaa taloutta."

– Sampsa, Juha & Anne

Lähdetäänkö tekemään?

Mikäli kiinnostuit palveluistamme, voit varata ajan suoraan Annen kalenterista, tai soittaa numeroon +358 (0)45 7834 1580 tai sähköpostitse anne@finaly.fi.

Yhteistyön aloittamisen ABC

A

Otamme vastuullemme asiakasyrityksemme koko taloustoiminnon. Tyypillisesti teemme aluksi pienen kehitysprojektin, jossa laitamme prosessit, vastuunjaot, tilitoimistoasiat sekä raportit ja ennusteet kuntoon.

B

Seuraavassa vaiheessa suunnittelemme avainmittarit asiakasyrituksemme liiketoiminnan kannattavuuden ja kasvun kehittämiseksi.

C

Kuukausitasolla vastaamme raportoinnista, olemme osa johtoryhmää ja tarvittaessa tulemme mukaan myös hallituksen kokouksiin. Tyypillinen työmäärä asiakasyritystä kohden on 2-6 päivää kuukaudessa.

Usein kysytyt kysymykset

Toimitteko läsnä vai etänä?
Asiakas saa valita, tulemme mielellämme asiakkaiden luo erityisesti toiminnan käynnistysvaiheessa. Lähityö luo luottamusta ja vaikuttavuutta. Autamme mielellämme etä- ja hybridimallissa toimivia yhtä lailla.

Miksi ostaisin teiltä – milloin palvelua tarvitaan?
Asiakkaamme haluavat ostaa palveluitamme, koska ovat tyytymättömiä nykytilanteeseen. Me pystymme toteuttamaan liiketoimintaasi palvelevan mallin käytännönläheisesti. Toisinaan taustalla ovat vanhat rakenteet, joita ei ole ehditty tai jaksettu sen kummemmin kyseenalaistaa. Harvemmin yrityksissä on ylimääräistä aikaa keskittyä talousprosesseihin, eikä välttämättä osaamistakaan. Taloudellisen kulttuurin omaksuminen vie aikaa, mutta tuo itsensä kannattavasti takaisin – sen lupaamme, erityisesti liikevaihdon ja henkilöstömäärän kasvun myötä.

Paljonko palvelut maksavat?

Keskimäärin työpäivämme hinta on 1100 € (alv. 0 %). Talousjohdon tuntihintaveloitus vaihtelee tekijän osaamisen ja kokemuksen mukaisesti 160-220 euron välillä. Tilanteet yrityksissä ovat toki vaihtelevia.

Miksi ulkoistaisin kun voin palkata oman tekijän?
Ulkoistettu tekijä on nopea ottaa käyttöön ja toimimme joustavasti. Saat kokeneen tekijän vaivattomasti ja kustannustehokkaasti mukaan yritykseesi.

Millaisia projekteja teette? Toteutatteko ERP-projekteja?
Voimme tulla mukaan lisäkäsiksi ERP-projekteihin, missä lisäapu on usein kriittinen.

Sparraatteko talouspäälliköitä?
Sparraamme mielellämme talouspäälliköitä kohti talousjohtajuutta!

Toimitteko Advisor-rooleissa?
Samoin Advisor-rooleissa tuomme mielellämme osaamisen ja kokemuksen yritysten käyttöön.

Teettekö kirjanpitoa? Entä tilinpäätöksiä tai verotusta?
Emme tee kirjanpitoa emmekä hoida tilinpäätöksiä tai veroasioita.

Entäpä ESG-raportointi?

Osaamme hyödyntää eri datalähteitä ja auttaa tuomaan esiin yritysvastuun näkökulmasta taloudellista tietoa.

Mitä tarkoitatte talousjohtamisen kulttuurilla?
Taloushallinnon kiemurat koetaan usein vaikeiksi ja jopa pelottaviksi, sen lisäksi, että ne vievät aikaa. Haluamme yksinkertaistaa ja selkeyttää tätä tuoden talouskulttuurin osaksi yritysten arkea innostaen ja sparraten.

Heitä olemme auttaneet talousasioissa