Yritys, onko aika
ulkoistaa talouden johtaminen?

Ulkoistettu talousjohtaja toimii kustannustehokkaasti

Ulkoistettu talousjohtaja voi keskittyä toteuttamaan asiakkaille vain ne palvelut, jotka ovat olennaisimmat. Et maksa turhasta, ja saat asiantuntemusta, joka tuo aitoa lisäarvoa yrityksellesi. Palvelumme sopii erityisesti pienehköille ja keskisuurille yrityksille, joilta puuttuu talousfunktio. Haluamme ottaa vastuun koko talousprosessista ja vapauttaa erityisesti yrityksen johdon (toimitusjohtajan) aikaa keskittyä olennaiseen. Tuomme talouskulttuurin yritykseesi, ja haastamme yrityksiä miettimään liiketoimintapäätöksiä talouden näkökulmasta. Autamme esimerkiksi asiakasyritysten hinnoittelussa ja tulevaisuusskenaarioissa.

3 hyvää syytä ulkoistaa talousjohtaja

Asiantuntemusta, josta on lisäarvoa

Tuomme talouskulttuurin asiakasyrityksiimme. Haastamme yrityksiä miettimään liiketoimintapäätöksiä talouden näkökulmasta.

Ehdit itse keskittyä olennaiseen

Otamme vastuun koko talousprosessista, samalla vapauttaen erityisesti yrityksen johdon aikaa keskittyä olennaiseen. Autamme myös asiakasyritystemme hinnoittelussa ja tulevaisuusskenaarioissa (budjetointi, ennustaminen ja seuranta) sekä raportoinnissa.

Et maksa turhasta

Ulkoistettu talousjohtaja keskittyy toteuttamaan vain ne asiat, jotka ovat olennaisimmat.

"Olemme olemassa, jotta ihmiset voivat rakastaa taloutta."

– Sampsa, Juha & Anne

Lähdetäänkö tekemään?

Mikäli kiinnostuit palveluistamme, voit varata ajan suoraan Annen kalenterista, tai soittaa numeroon +358 (0)45 7834 1580 tai sähköpostitse anne@finaly.fi.

Yhteistyön aloittamisen ABC

A

Otamme vastuullemme asiakasyrityksemme koko taloustoiminnon. Yhteistyösopimuksen synnyttyä käärimme hihat ja ryhdymme varsinaiseen työhön käsiksi. Tyypillisesti teemme aluksi pienen ”kehitysprojektin”, jossa laitamme talouden prosessit, vastuunjaot, tilitoimistoasiat sekä raportit ja ennusteet kuntoon. Tätä varten tarvitaan pääsy yhtiön tietoihin ja järjestelmiin. Tavoitteena on luoda ymmärrys numeroista (tapahtuu etänä, CFO-konsultti ottaa numerot haltuun itsenäisesti).

B

Seuraavassa vaiheessa suunnittelemme avainmittarit asiakasyrityksemme liiketoiminnan kannattavuuden ja kasvun kehittämiseksi. Talousjohtaja arvioi ja antaa ratkaisuehdotukset yhdessä tunnistettuihin kehityskohteisiin (raportoinnin automatisointi, kannattavuusanalyysit, organisaation talousosaamisen kehittäminen ja töiden organisointi). Taataan myös riittävä tuki johdolle taloudellisten päätösten tueksi. Olemme aina puhelinsoiton päässä ja tunnemme numerot!

C

Palvelumme on säännöllistä yhteydenpitoa ja keskusteluita, avointa kommunikointia asiakkaan kanssa sovitulla tavalla (toimistolla ja/tai etänä). CFO-konsultti oppii tuntemaan yrityksesi, ja on aina puhelinsoiton päässä. Lisäksi saat häneltä proaktiivisia ehdotuksia. Johdamme taloustoimintaa, jotta sinä voit nukkua yösi rauhassa! Kuukausitasolla vastaamme raportoinnista, olemme osa johtoryhmää ja tarvittaessa tulemme mukaan myös hallituksen kokouksiin. Tyypillinen työmäärä asiakasyritystä kohden on 2 – 6 päivää kuukaudessa. Hinnoittelumme pohjautuu tilannekohtaiseen tarpeeseen, liikkuen 7000 – 2200 euron alueella keskimääräisen kuukausikustannuksen ollessa asiakkaallemme 3000 – 5000 euroa.

Usein kysytyt kysymykset

Toimitteko läsnä vai etänä?
Asiakas saa valita, tulemme mielellämme asiakkaiden luo erityisesti toiminnan käynnistysvaiheessa.

Mitä lisäarvoa palvelusta saa?

Talousjohtaja on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Ulkoistettu talousjohtaja nostaa esiin sellaisia asioita, joihin sinun tulee kiinnittää huomioita. Hän auttaa sinua loistamaan työssäsi. Saat samalla selkeyden työhösi.

Miksi maksaisin palvelustanne?

Talousjohtaminen on niin paljon muuta kuin kirjanpito. Tyytymättömyys nykytilanteeseen; se, ettei nähdä selkeästi tulevaa tai tiedetä nykytilannetta aidosti numeroin vaatii muutosta, johon talousjohtaja tarttuu. Me pystymme räätälöidysti toteuttamaan liiketoimintaasi palvelevan talouden mallin. Toisinaan taustalla ovat vanhat rakenteet, joita ei ole ehditty tai jaksettu sen kummemmin kyseenalaistaa, sillä harvemmin yrityksissä on ylimääräistä aikaa keskittyä talousprosesseihin, eikä välttämättä riittävästi osaamistakaan. Taloudellisen kulttuurin omaksuminen vie aikaa, mutta tuo itsensä kannattavasti takaisin – sen lupaamme.

Paljonko palvelu maksaa?
Keskimäärin työpäivämme hinta on 1100 € (alv. 0 %). Tilanteet yrityksissä ovat toki vaihtelevia. Talousjohdon tuntihintaveloitus vaihtelee tekijän osaamisen ja kokemuksen mukaisesti 160-220 euron välillä.

Miksi ulkoistaisin kun voin palkata oman tekijän?
Ulkoistettu tekijä on nopea ottaa käyttöön ja toimimme joustavasti. Saat kokeneen tekijän vaivattomasti ja kustannustehokkaasti mukaan yritykseesi.

Millaisia projekteja teette? Toteutatteko ERP-projekteja?
Voimme tulla mukaan lisäkäsiksi ERP-projekteihin, missä lisäapu on usein kriittinen.

Sparraatteko talouspäälliköitä?
Sparraamme mielellämme talouspäälliköitä kohti talousjohtajuutta! Lisäksi tuemme ja voimme yhteistyössä uudistaa esim. hinnoittelua, kannattavuusrakenteita tai miettiä yhdessä kustannussäästöjä.

Toimitteko Advisor-rooleissa?
Samoin Advisor-rooleissa tuomme mielellämme osaamisen ja kokemuksen yritysten käyttöön.

Teettekö kirjanpitoa? Entä tilinpäätöksiä tai verotusta?
Emme tee kirjanpitoa emmekä hoida tilinpäätöksiä tai veroasioita.

Mitä tarkoitatte talousjohtamisen kulttuurilla?
Taloushallinnon kiemurat koetaan usein vaikeiksi ja jopa pelottaviksi, sen lisäksi, että ne vievät aikaa. Haluamme yksinkertaistaa ja selkeyttää tätä tuoden talouskulttuurin osaksi yritysten arkea innostaen ja sparraten.

Asiakascase Taito Research

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque id mauris sit amet lacus placerat aliquet. Nulla rhoncus risus ut elit blandit

Lue lisää

Heitä olemme auttaneet talousasioissa