Talousjohtamisen palvelut

Talousjohtaja, jonka olet aina halunnut

Autamme pk-yrityksiä talouden järkevässä raportoinnissa, ennustamisessa ja johdamme asiakasyrityksiemme taloutta ja sen prosesseja ammattitaitoisesti. Olemme yrityksen ylimmän johdon ja hallituksen sparrauskaveri niin kasvussa kuin tiukoissa tilanteissa, erilaisia kehitysprojekteja ja yrityskauppatilanteita unohtamatta. 

Yhteistyö käynnistyy useimmiten, kun yrityksen taloudesta vastannut henkilö on lähtenyt tai lähtemässä, yrityksen raportointi ja tunnusluvut ovat olleet puutteellisia tai oleellinen liiketoimintatieto puuttuu päätöksentekoa varten. Toisinaan yrityksen arvoa halutaan lähteä kasvattamaan.

 

Raportointi

Kehittäminen

Johtaminen

Minkä lisäarvon tuomme sinulle?

Ammattitaitoista kokemusta

Tuomme talouskulttuurin asiakasyrityksiimme. Haastamme yrityksiä miettimään liiketoimintapäätöksiä talouden näkökulmasta. Hoidamme talousasiat tehokkaasti ja itsenäisesti, mikä vähentää operatiivisia huolia ja antaa enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoiminnan kehittämiseen.

Aikaa keskittyä olennaiseen

Saat tarkkaa ja ajantasaista taloudellista tietoa, mikä parantaa päätöksentekoasi. Talousjohtamisen palvelut auttavat sinua ohjaamaan liiketoimintaa, sillä saat valmiina itsellesi tarpeellisia ja välttämättömiä, selkeitä raportteja ja tunnuslukuja.

Oma-aloitteista ja ennakoivaa toimintaa

Huolehdimme, että yrityksesi talousasiat ovat aina hallinnassa ja ennakoimme mahdolliset haasteet ennen niiden eskaloitumista. Tämä tuo mielenrauhaa ja varmuutta, jolloin sinä voit keskittyä luottavaisesti yrityksen kasvuun ja menestykseen.

Näissä tilanteissa meihin tyypillisesti ollaan yhteydessä

Taloudesta vastaava lähtenyt tai lähtemässä

Monet asiakasyrityksemme ottavat meihin yhteyttä, kun aiemmin taloudesta vastannut henkilö on lähtenyt tai lähtemässä. Finalyn  osa-aikainen talousjohtaja (interim) on edullinen, laadukas ja pysyvä vaihtoehto yrityksesi talousasioiden tehokkaaksi hoitamiseksi.

Raportointi ja tunnusluvut sekaisin

Tuntuuko, että sinulla ei ole selkeitä raportteja liiketoiminnan kehityksestä tai kannattavuudesta? Työ aloitetaan monesti kehitysprojektilla, jonka aikana laitamme raportointisi kuntoon. Tämän jälkeen vastaamme raportoinnista ja otamme mukaan tekemiseen tarvittavat henkilöt.

Yrityksen arvon kasvattaminen

Oikein ja tehokkaasti hoidettu talous on kaikki kaikessa, kun kasvatat yrityksesi arvoa. Finalyn osa-aikainen talousjohtaja auttaa yrityksesi arvon kasvattamisessa johtamalla yrityksen talousasioita. Mitä paremmin hoidettu yritys, sitä arvokkaammaksi voimme sitä viedä yhteistyöllä.

"Olemme olemassa, jotta ihmiset voivat rakastaa taloutta."

– Sampsa, Juha & Anne

Haluaisitko kuulla lisää?

Mikäli kiinnostuit palveluistamme, voit varata ajan suoraan Annen kalenterista, tai soittaa numeroon +358 (0)45 7834 1580 tai sähköpostitse anne@finaly.fi.

Yhteistyön aloittamisen ABC

A

Läpikäymme asiakasyrityksemme taloustoiminnon. Tyypillisesti teemme aluksi pienen kehitysprojektin, jossa laitamme prosessit, vastuunjaot, tilitoimistoasiat sekä raportit ja ennusteet kuntoon.

B

Seuraavassa vaiheessa suunnittelemme yhteistyössä kehitettävät asiat ja määrittelemme avainmittarit asiakasyrityksemme liiketoiminnan kannattavuuden ja kasvun kehittämiseksi.

C

Kuukausitasolla vastaamme raportoinnista, olemme osa johtoryhmää ja tarvittaessa tulemme mukaan myös hallituksen kokouksiin. Keskimääräinen työmäärä asiakasyritystä kohden on 2 – 6 päivää kuukaudessa.

Usein kysytyt kysymykset

Toimitteko läsnä vai etänä?
Asiakas saa valita, tulemme mielellämme asiakkaiden luo erityisesti toiminnan käynnistysvaiheessa. Lähityö luo luottamusta ja vaikuttavuutta. Autamme mielellämme etä- ja hybridimallissa toimivia yhtä lailla.

Miksi ostaisin teiltä – milloin palvelua tarvitaan?
Asiakkaamme haluavat ostaa palveluitamme, koska ovat tyytymättömiä nykytilanteeseen. Me pystymme toteuttamaan liiketoimintaasi palvelevan mallin käytännönläheisesti. Toisinaan taustalla ovat vanhat rakenteet, joita ei ole ehditty tai jaksettu sen kummemmin kyseenalaistaa. Harvemmin yrityksissä on ylimääräistä aikaa keskittyä talousprosesseihin, eikä välttämättä osaamistakaan. Taloudellisen kulttuurin omaksuminen vie aikaa, mutta tuo itsensä kannattavasti takaisin – sen lupaamme.

Paljonko palvelut maksavat?

Keskimäärin työpäivämme hinta on 1100 € (alv. 0 %). Talousjohdon tuntihintaveloitus vaihtelee tekijän osaamisen ja kokemuksen mukaisesti 160 – 220 euron välillä. Tilanteet yrityksissä ovat toki vaihtelevia.

Miksi ulkoistaisin kun voin palkata oman tekijän?
Ulkoistettu tekijä on nopea ottaa käyttöön ja toimimme joustavasti. Saat kokeneen tekijän vaivattomasti ja kustannustehokkaasti mukaan yritykseesi.

Millaisia projekteja teette? Toteutatteko ERP-projekteja?
Voimme tulla mukaan lisäkäsiksi ERP-projekteihin, missä lisäapu on usein kriittinen.

Sparraatteko talouspäälliköitä?
Sparraamme mielellämme talouspäälliköitä kohti talousjohtajuutta!

Toimitteko Advisor-rooleissa?
Samoin Advisor-rooleissa tuomme mielellämme osaamisen ja kokemuksen yritysten käyttöön.

Teettekö kirjanpitoa? Entä tilinpäätöksiä tai verotusta?
Johdamme tilitoimistoyhteistyötä ja huolehdimme, että tilinpäätös tehdään asianmukaisesti. Emme kuitenkaan tee pelkkää kirjanpitoa emmekä hoida paperisia tilinpäätöksiä tai yksityiskohtaisia veroasioita.

Entäpä ESG-raportointi?

Osaamme hyödyntää eri datalähteitä ja auttaa tuomaan esiin yritysvastuun näkökulmasta taloudellista tietoa.

Mitä tarkoitatte talousjohtamisen kulttuurilla?
Taloushallinnon kiemurat koetaan usein vaikeiksi ja jopa pelottaviksi, sen lisäksi, että ne vievät aikaa. Haluamme yksinkertaistaa ja selkeyttää tätä tuoden talouskulttuurin osaksi yritysten arkea innostaen ja sparraten.

Heitä olemme auttaneet talousasioissa