Toimitusjohtaja: Näin paljon säästät omaa aikaasi ulkoistetun talousjohtajan kanssa

Toimitusjohtajana sinulla on valtava vastuu yrityksesi menestyksestä ja kehityksestä. Jokainen päätös vaikuttaa suoraan yrityksen suuntaan ja kasvuun. Mutta miten varmistat, että talouspuoli pysyy kunnossa ja tukee liiketoimintaa? Moni toimitusjohtaja saattaa ajatella, että talousjohtamiselle ei ole tarvetta, mutta todellisuudessa ulkoistettu talousjohtaja voi olla avain menestykseesi.

Tehokas talousjohtaminen on modernin liiketoiminnan moottori, joka ohjaa yrityksiä kohti menestystä ja kestävää kasvua. Talousjohtajan rooli on keskeinen yrityksen strategisessa suunnittelussa, resurssien hallinnassa ja päätöksenteossa. Kuitenkin monet yritykset, erityisesti pk-yritykset, saattavat kohdata haasteita tämän osaamisen hankkimisessa ja ylläpitämisessä sisäisesti. Tässä astuu esiin ulkoistettu talousjohto, palvelu joka tarjoaa yrityksille pääsyn korkeatasoiseen talousosaamiseen joustavasti ja kustannustehokkaasti. Saatat yllättyä, miten vaivattomasti ja kustannustehokkaasti saat palvelun käyttöösi.

Ulkoistetun talousjohtajan rooli yrityksessäsi

Talousjohtaja ei ole vain laskujen maksaja tai budjettien laatija. Hänen tehtävänsä on ymmärtää yrityksen taloudellinen tilanne syvällisesti ja käyttää tätä tietoa auttaakseen sinua tekemään parempia päätöksiä liiketoiminnan hyväksi. Hän tarjoaa olennaista, ajantasaista ja laadukasta tietoa, joka auttaa sinua hahmottamaan yrityksen tilanteen kokonaisuutena. Kokemustemme mukaan toimitusjohtaja säästää vähintään parin päivän työnsä (2 * 8 h) kuukaudessa palvelun ulkoistuksella – muista piilossa olevista hyödyistä, mahdollisuuksista ja kustannuksista puhumattakaan.

  1. Töiden organisointi
    • Yksi talousjohtajan tärkeimmistä tehtävistä on varmistaa, että taloushallinto on organisoitu tehokkaasti ja automatisoitu tarpeeksi pitkälle. Tämä vapauttaa aikaasi muuhun strategiseen työhön ja varmistaa, että taloushallinto tukee liiketoiminnan tarpeita. Esimerkiksi seuraamalla rahavirtoja ja ennustamalla tulevia kassavirtoja talousjohtaja auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä yrityksen tulevaisuuden suhteen.
  2. Myynti ja myynnin seuranta
    • Talousjohtajan rooli ei rajoitu vain taloushallintoon. Hän voi myös auttaa sinua parantamaan myyntiä ja sen seurantaa. Kun ihmiset ymmärtävät, miksi tietojen syöttäminen on tärkeää ja miten se vaikuttaa yrityksen menestykseen, he ovat motivoituneempia osallistumaan prosessiin. Tämä voi johtaa parempiin tuloksiin ja tehokkaampaan liiketoimintaan.
  3. Raportoinnin merkitys toiminnan tukena
    • Yrityksen raportointi koostuu usein kirjanpidosta saatavasta informaatiosta sekä monesta muusta ajantasaisemmasta tiedosta (toiminnan ohjauksesta tuleva data, tuntiseurannat jne.), jota voidaan hyödyntää päätöksenteossa. Talousjohtaja auttaa sinua luomaan ja tulkitsemaan näitä raportteja, jotta saat paremman käsityksen yrityksesi taloudellisesta tilanteesta ja voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.


Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, ulkoistettu talousjohtaja voi auttaa sinua rakentamaan taloushallinnon niin, että se palvelee yrityksen johtoa ja rahoittajia. Selkeä rakenne ja tarvittavan tiedon helppo saatavuus voivat tehdä yrityksestäsi houkuttelevamman sijoituskohteen tai helpottaa sen myyntiä tai listautumista.

Ulkoistettu talousjohtaja ei siten ole pelkkä kulu, vaan investointi yrityksesi menestykseen. Hän voi säästää arvokasta aikaasi hoitamalla taloushallintoa tehokkaasti ja tarjoamalla sinulle olennaista tietoa liiketoiminnan kehittämiseen. Älä jätä taloutta liiketoiminnan varjoon, vaan anna sen auttaa tekemistäsi!

Me Finalylla autamme sinua ulkoistettuna talousjohtajana. Varaa aika talousjohtamisen sparraukseen, ja lähde säästämään omaa aikaasi!

Lue myös