Tutustu meihin finalylaisiin – vuorossa Henri

Henri Kilpeläinen, KTM, CFO-konsultti ja talousjohtaja

Mitä talousjohtaminen sinulle Henri tarkoittaa?

Talouden johtaminen on minulle yrityksen kannattavuudesta ja maksuvalmiudesta huolehtimista. Talousjohtajan tärkein tehtävä on olla tilanteen ja tulevaisuuden tasalla yrityksen liiketoiminnasta ja pystyä kommunikoimaan tämä aktiivisesti niin yrityksen sisällä kuin ulkopuolelle tarvittaville tahoille.

Millainen talousjohtaja olet/miten kuvailisit itseäsi talousjohtajana?

Talousjohtajana olen tehokas, kommunikoiva ja analyyttinen. Pyrin rakentamaan prosessit niin, että ne kuormittavat organisaatiota mahdollisimman vähän, mutta tuottavat silti riittävästi dataa päätöksentekoa varten. Pidän huolen siitä, että kaikissa päätöksentekotilanteissa on tarvittava tieto käsillä, jotta päätökset voidaan tehdä hetkessä aina parhaan mahdollisen tiedon perusteella.

Kerro jotain yllättävää (fakta) talousjohtajuudesta

”Kun laiva uppoaa, kapteeni jättää laivan viimeisenä. Kun yritystoiminta ajautuu konkurssiin, talousjohtaja sammuttaa viimeisenä valot.”

Miten edistät talousjohtamisen kulttuuria?

Pyrin purkamaan mielikuvaa talousjohtajasta ”numero-niilona” ja korostamaan kommunikoivaa ja johtoa positiivisesti haastavaa roolia. Liiketoiminta on talousjohtajan työtä ja usein taustalta löytyy pitkä kokemus erilaisista tilanteista ja asioista, jotka voivat olla kaukana ns. perinteisestä talousjohtajan roolista. Uskon, että suurimmalla osalla talousjohtajista olisi paljon annettavaa esimerkiksi myynnin kehittämisessä.

Mikä on yleisin harhaluulo talousjohtamisesta?

Mielikuva talousjohtajasta kirstunvartijana ja nipottavana ”numero-niilona”. Nykyään talousjohtaja on liiketoiminnan ammattilainen ja numerot ovat osana työkalupakkia nykyhetken ja tulevaisuuden mallintamisessa.

Mikä on parasta talousjohtamisessa?

Se, että talousjohtaminen on sopiva sekoitus tiedon kanssa työskentelyä, ihmisten kanssa vuorovaikuttamista sekä erilaisten olosuhteiden tuomia (yllättäviäkin) tilanteita.

Mitä olet saavuttanut talousjohtajana (numeroin)?

Toiminut lähes 200 erilaisen yrityksen kanssa eli toimintakenttä, josta ammennan työhöni, on todella laaja. Lisäksi olen ylpeä, että olen ollut kasvattamassa yhden toimipisteen kymmenhenkistä yritystä yli 200 työllistäväksi kansainväliseksi konserniksi.

Minkä oivalluksen olet saanut viimeksi?

Kun antaa asioille aikaa ja ”happea”, esim. nukkumalla yön yli, löydän paljon uusia näkökulmia ja osa asioista ratkeaa kuin itsestään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti urheilua vuodenaikojen mukaan – kesällä pyöräilyä, patikointia ja uimista ja talvisin hiihtoa ja luistelua. Olen myös kiinnostunut kaikenlaisista dokumenteista sekä kokkailusta.

Kerro jotain, mikä ei näy CV:ssäsi

Sijoituin kolmanneksi koulun sisäisessä taloustietokilpailussa yläasteella ja ansaitsin tästä ”talousguru” ansionimen koulun vuosijulkaisussa.

Tiimissä Henri tunnetaankin siitä, että hän on pesunkestävä ekonomi, joka jo kolmevuotiaana tiesi haluavansa olla auttamassa suomalaisia yrityksiä menestymään numeroin!

Ole yhteydessä Henriin, mikäli haluat kysyä häneltä lisää:

Henri Kilpeläinen
+358 (0)40 5566 830
henri@finaly.fi

Lue myös