Tutustu meihin finalylaisiin – vuorossa Nelli

Nelli Neilimo-Leskinen, talousjohtaja Finalylla

Mitä talousjohtaminen juuri sinulle tarkoittaa?

Johtaminen on vaikuttamista, ja talousjohtaminen on vaikuttamista talousosaamisen kautta yrityksen tai organisaation toimintaan. 

Millainen talousjohtaja itse olet?

Pidän itseäni liiketoiminta- ja bisneslähtöisenä, tykkään tehdä yrityksen toimitusjohtajan ja tiimin kanssa työtä. Puhun asioista mielelläni rehellisesti ja avoimesti. 

Kerro joku yllättävä asia talousjohtajuudesta

Kerran kuulin erään myyntijohtajan vitsailevan, että talousjohtajat osaavat tehdä yhdestä eurosta 50 senttiä eli talousjohtaja osaa säästää kuluissa ja tehostaa toimintaa sekä parantaa kannattavuutta. Mutta mietin kuitenkin, että talousjohtaja osaa tehdä myös eurosta kaksi euroa eli olla kasvun kumppani.

Mikä on mielestäsi parasta talousjohtajuudessa?

Voin tuoda yritykseen oman osaamiseni ja sitä kautta vaikuttaa yrityksen menestykseen. Parasta on, että saa tehdä tiiminä työtä yhdessä muun porukan kanssa.

Mitä olet saavuttanut talousjohtajana?

Olen saavuttanut luottamuksen kerta toisensa jälkeen organisaation koosta, maasta tai toimialasta riippumatta. 

Minkä oivalluksen olet saanut viimeksi talousjohtajana?

Olen huomannut Finalylle tultuani kuinka paljon mahtavia PK-yrityksiä Suomessa onkaan. On ollut todella hienoa olla yritysten ja yrittäjien kasvun tukena ja siten olla myös auttamassa Suomea eteenpäin.

Kerro jotain, mikä ei näy CV:ssäsi

Olen kieltenharrastaja. Olen työskennellyt neljällä kielellä vuosien varrella. Lisäksi olen opetellut alkeita monista muista kielistä. Muun muassa japanin alkeita opiskelin aikanaan ja italiaa opiskelen tälläkin hetkellä. Jossain vaiheessa opettelin heprean aakkoset, ne olen tosin unohtanut jo suurilta osin.

Lue myös