Tutustu meihin finalylaisiin – vuorossa Kimmo

Kimmo Ahlsved, KTM, CFO-konsultti

Finalyn joukkueessa on aina tilaa uusille kasvoille, ja tällä kertaa esittelemme teille Kimmon, Finalyn talousvelhon, joka rakastaa taloutta ja haluaa tehdä siitä helposti lähestyttävää kaikille. Hänellä on vahva visio ja intohimo auttaa yrityksiä menestymään talousjohtamisen kautta.

Talousjohtaminen Kimmon silmin

Kimmolle talousjohtaminen merkitsee paljon enemmän kuin pelkkiä numeroita ja lukuja. Hän näkee talousjohtamisen yrityksen omistajan rahojen kokonaisvaltaisena hallintana ja mahdollisuutena tukea asiakasyrityksiämme saavuttamaan heidän unelmansa. Kimmo haluaa olla yrittäjän luottamuksen arvoinen katalyytti, joka auttaa visioita muuttumaan todellisuudeksi.

Kimmo kuvaa itseään käytännönläheiseksi tekijäksi, joka ei tyydy pelkkään raporttien lukemiseen. Hän haluaa olla mukana toiminnassa, oppia tuntemaan yrityksen kokonaisuuden ja auttaa hyvin konkreettisesti hands on -otteella. Kimmo on kokenut eri toimialojen ja yritysten tarpeet, mikä auttaa häntä keskittymään olennaiseen ja tarjoamaan asiakkailleen parhaita ratkaisuja.

Kimmo talousjohtajana

Kimmo Ahlsved on analyyttinen, ratkaisukeskeinen ja aina valmis etsimään vaihtoehtoja. Hän kannustaa tiimityöskentelyyn ja uskoo, että parhaat päätökset tehdään faktojen perusteella. Kimmo on joukkuepelaaja, joka tuo pöytään ratkaisuehdotuksia ja perustaa päätöksensä vankkoihin tietoihin.

Yllättävänä faktana Kimmo kertoo, että talousjohtaja ei ole liiketoiminnan ”vihollinen”, vaan pikemminkin sen läheinen kaveri. Hän korostaa, että talouden ja liiketoiminnan välinen yhteistyö on avainasemassa, ja tavoitteena on olla samalla puolella verkkoa. Kimmon mukaan avoin tiedonjako ja uskottava viestintä ovat tärkeitä talousjohtajuudessa, eikä talousjohtaja ole kirstunvartija, vaan vaihtoehtoja hakeva ammattilainen.

Parasta talousjohtajuudessa

Kimmolle yksi parhaista asioista talousjohtajuudessa on sen osallistuminen liiketoimintaan. Hän korostaa, että talous ei ole yksin suoriutumista vaan yhteistä tekemistä ja tiedon jakamista. Kimmon mielestä talousjohtajana toimiminen ei ole vain säästämistä ja kiristelyä, vaan mahdollisuus luoda menestystä ja tuoda uusia näkökulmia organisaatioon.

Mitä olet saavuttanut talousjohtajana?

Kimmo saavutukset puhuvat hänen puolestaan. Esimerkkinä tästä yrityksen tuloksen seitsemänkertaistaminen! Parasta on se, että omia ajatuksiani ja ideoita on otettu käyttöön ja niitä hyödynnetään jatkossakin, tuo tyytyväisyyttä talousjohtajana. Kimmo on esimerkki siitä, kuinka talousjohtaminen voi olla innostavaa ja tuloksellista.

Minkä oivalluksen olet saanut viimeksi talousjohtajana?

Numero yksi: määrä, jonka olen päässyt soittamaan pörssin kelloa.

Kimmo kulissien takana

Mitä et näe Kimmon CV:ssä? Kimmo on työskennellyt nuoruudessaan vartijana ja valmistanut maaleja maalitehtaalla.

Tervetuloa tutustumaan koko Finalyn tiimiin – me rakastamme taloutta, ja haluamme sinunkin rakastavan sitä!

Lue myös